Huis Wylerberg, Beek-Ubbergen
28.09.2014

Grensoverschrijdingen en veranderingen

Christoph Kirschbaum

Jonge vertolkers spelen composities van Kirschbaum, Schoonenbeek en Grevelt

Huis Wylerberg, Rijksstraatweg 178, NL-6573 DG Beek-Ubbergen Tickets: € 10,- (€ 5,-*)
VVK LOKAl: info.groeneconcerten@gmail.com

Zelfs het Nederrijnse laagland kent zijn hoogtes. Uitgerekend in zijn laagste regionen presenteert het landschap zijn luisterrijkste hoogtepunten. Een daarvan is de ‘Duivelsberg’, of ‘Wylerberg’, op ongeveer 76 meter boven NAP. Aan toppen als deze trekt het water van de Rijn hoogstens in de vorm van wolken voorbij, en ook het ‘panta rhei’ krijgt hier een andere gestalte. Maar het idee van continue beweging en verandering is duidelijk ook boven de feitelijke waterspiegel van toepassing. Doordat de Duivelsberg in de twintigste eeuw herhaaldelijk in andere handen viel, is culturele flexibiliteit hier nu al geruime tijd een stijlbepalende grootheid.

Tegen deze achtergrond leest het concertprogramma, het resultaat van een samenwerking tussen jonge Duits-Nederlandse componisten en vertolkers, als de weerklank van decennialange grensoverschrijdingen.

In het expressionistische Huis Wylerberg laat de tweetalige groep muzikanten rond de componisten Christoph Kirschbaum (D), Kees Schoonenbeek en Paul Grevelt (NL) horen dat het oude principe van grensoverschrijdingen en veranderingen hier ook na vele decennia van stabiliteit nog steeds het recept is voor succes.

Lezing na ieder concert (ca. 12u en 15u) Pieter-Matthijs Gijsbers: over de geschiedenis van Huis Wylerberg

Veranstalter | Organisatie: platform groene concerten/Sovon

Huis Wylerberg, Beek-Ubbergen

Rijksstraatweg 178
6573 Beek-Ubbergen
Nederland

Weitere Informationen zu diesem Ort Diesen Ort auf der Karte anzeigen